КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложба на традиционни инструменти и носии од АНИП

Во организација на Културно-Информативниот Центар на Р.Македонија, на 07 мај во 19:00 часот во просториите на КИЦ беше реализирана изложба на традиционални инструменти и носии од АНИП Стефче Стојковски од Скопје. Изложбата ја отвори директорот на Културно-информативниот Центар, Васко Шутаров.

Изображение на поканата

Ансамблот на Стефче Стојковски е основан 1997 година и е вистински репрезент на богатото македонско музичко творештво. Имаат настапувано ширум светот и носители се на бројни домашни и меѓународни признанија.
На изложбата беа претставени галичка, мариовска, како и носии од кумановско, охридско, прилепско, скопско.

Изложба на традиционни инструменти и носии од АНИП (снимка)
Изложба на традиционни инструменти и носии од АНИП (снимка)
Изложба на традиционни инструменти и носии од АНИП (снимка)
Изложба на традиционни инструменти и носии од АНИП (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31