КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложба "Неспокој-Спокој"

На 22 Октомври беше отворена изложбата "Неспокој-Спокој" на Коле Манев, ликовен уметник, филмски работник и естетичар во уметноста.

Во својата богата уметничка кариера, Манев има реализирано преку 20 самостојни изложби, бројни групни изложби, а е добитник и на голем број награди за ликовна уметност. Носител на високо признание "Почесен витез на творештвото и уметноста" (2006) и државната награда "23 Октомври" во 2011 година.

Изложба "Неспокој-Спокој" (снимка)
Изложба "Неспокој-Спокој" (снимка)
Изложба "Неспокој-Спокој" (снимка)
Изложба "Неспокој-Спокој" (снимка)
Изложба "Неспокој-Спокој" (снимка)
Изложба "Неспокој-Спокој" (снимка)
Изложба "Неспокој-Спокој" (снимка)
Изложба "Неспокој-Спокој" (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30