КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложба "Павел Шатев - Живот посветен на Македонија"

Во организација на Културно-Информативниот Центар на Р.Македонија во соработка со Музеј на град Кратово на 28 ноември во 18:30 часот во галерискиот простор на КИЦ беше отворена изложбата "Павел Шатев - Живот посветен на Македонија".
За Павел Шатев и неговото дело, зборуваа: Амбасадорот на Р.Македонија во Р.Бугарија г-н Благоја Ханџиски, директорот на Културно-информативниот Центар на Р.Македонија во Р.Бугарија, г-н Васко Шутаров, директорот на Државниот Архив на Р.Македонија, г-н Зоран Тодоровски и директорот на Музеј на град Кратово, г-н Драган Георгиевски.

Изображение на поканата

На 23 паноа, низ богата фотографска и документарна содржина претставен е дел од богатиот револуционерен и животен пат на Павел Шатев. Реализацијата на изложбата е помогната од Министерство за култура на Р.Македонија.

Изложба "Павел Шатев - Живот посветен на Македонија" (снимка)
Изложба "Павел Шатев - Живот посветен на Македонија" (снимка)
Изложба "Павел Шатев - Живот посветен на Македонија" (снимка)
Изложба "Павел Шатев - Живот посветен на Македонија" (снимка)
Изложба "Павел Шатев - Живот посветен на Македонија" (снимка)
Изложба "Павел Шатев - Живот посветен на Македонија" (снимка)
Изложба "Павел Шатев - Живот посветен на Македонија" (снимка)
Изложба "Павел Шатев - Живот посветен на Македонија" (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31