КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български
Македонски

Изложба "(По)трагите на водата"

На 7 април во Културноинформативниот Центар на Р. Македонија во Софија, беше отворена изложбата на акварели со наслов "(По)трагите на водатаАкварелот од колекцијата на Националната галерија на Македонија".

На изложбата во Софија беа претставени врвни дела од доајените на современото македонско сликарство, Лазар Личеноски, Вангел Коџоман, Љубомир Белогаски, Димитар Аврамовски-Пандилов, Василие Поповиќ-Цицо, Михајло Шојлев и други.

Изложба "(По)трагите на водата" (фотографија)
Изложба "(По)трагите на водата" (фотографија)
Изложба "(По)трагите на водата" (фотографија)
Изложба "(По)трагите на водата" (фотографија)
Изложба "(По)трагите на водата" (фотографија)
Изложба "(По)трагите на водата" (фотографија)
Изложба "(По)трагите на водата" (фотографија)
Изложба "(По)трагите на водата" (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.

Календар

S M T W T F S
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31