КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложба Праисториските дами од Македонија

На 7 Ноември беше отворена археолошката изложба "Праисториските дами од Македонија". Беа изложени 94 фигури на жени, од периодот на неолитот и енеолитот, пронајдени на бројни наоѓалишта на територијата на Р. Македонија. Автор на изложбата е Ирена Колиштркоска Настева, која заедно со директорот на Центарот м-р Васко Шутаров ја отворија изложбата.

Оваа несекојдневна археолошка изложба досега е претставена во поголемите градови во Р.Македонија, во Р.Хрватска, Црна Гора, САД и Англија.

Изложба Праисториските дами од Македонија (снимка)
Изложба Праисториските дами од Македонија (снимка)
Изложба Праисториските дами од Македонија (снимка)
Изложба Праисториските дами од Македонија (снимка)
Изложба Праисториските дами од Македонија (снимка)
Изложба Праисториските дами од Македонија (снимка)
Изложба Праисториските дами од Македонија (снимка)
Изложба Праисториските дами од Македонија (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30