КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложба "Приказни од детството"

Во организација на Културно-Информативниот Центар на Р.Македонија во соработка со Националната галерија на Македонија од Скопје и со поддршка од Министерството за култура на Р.Македонија на 29 октомври во 18:30 часот во галерискиот простор на КИЦ беше отворена изложбата "Приказни од детството" од ликовниот уметник Ацо Таневски.
Изложбата ја отворија г-н Васко Шутаров-директор на КИЦ на Р.Македонија во Софија, г-ѓа Халиде Палоши-директорка на Националната галерија на Македонија од Скопје и Горанчо Георгиевски-куратор на изложбата.

Изображение на поканата

Ацо Таневски со концептот "Приказни од детската соба" беше претставен во "Мала станица" во Скопје, минатата 2011 година. Учесник е на бројни групни изложби во Р.Македонија и странство, а со оваа изложба за прв пат самостојно е претставен пред публиката во Софија.
Изложбата е поставена во периодот 29 октомври, до 15 ноември 2012 година.

Изложба "Приказни од детството" (снимка)
Изложба "Приказни од детството" (снимка)
Изложба "Приказни од детството" (снимка)
Изложба "Приказни од детството" (снимка)
Изложба "Приказни од детството" (снимка)
Изложба "Приказни од детството" (снимка)
Изложба "Приказни од детството" (снимка)
Изложба "Приказни од детството" (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31