КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложба "Ретро-секции"

На 16 ноември во галерискиот простор на македонскиот КИЦ во Софија, беше отворена изложбата "Ретро-секции" на ликовните уметници Јован Шумковски и Благоја Маневски. Настанот го отворија кураторот на изложбата Ана Франговска во име на Националната Галерија на Македонија во Скопје и директорот на Центарот Васко Шутаров. Поздравна реч пред бројната софиска публика имаа и двајцата познати македонски автори.

Јован Шумковски за изложбата во Софија се представи со дела од циклусот "Блиско минато и една антиципација" а Благоја Мaневски со цртежите "Немирот" и "Спокојот".

Изложба "Ретро-секции" (снимка)
Изложба "Ретро-секции" (снимка)
Изложба "Ретро-секции" (снимка)
Изложба "Ретро-секции" (снимка)
Изложба "Ретро-секции" (снимка)
Изложба "Ретро-секции" (снимка)
Изложба "Ретро-секции" (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31