КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложба „Слобода?!“ – заедничка изложба на македонски и бугарски ликовни уметници во Ловеч

На 30 јуни 2022 од 18:00 часот во Уметничката галерија „Проф. Теофан Сокеров“ во град Ловеч беше отворена групната ликовна изложба „Слобода?!“ која е дел од проектот „Поврзување“ на КИЦ на РСМ во Софија.

Изложбата официјално беше отворена од г-н Венцислав Христов, заменик градоначалник на Општина Ловеч и д-р Сашко Насев, директор на КИЦ на РСМ во Софија. Кон присутната публика се обрати и г-н Валентин Узунов, директор на Уметничката галерија „Проф. Теофан Сокеров“.

Настани

30 Jun 2022 - 18:00

Во организација на КИЦ на Република Северна Македонија во Софија и Уметничката галерија „Проф. Теофан Сокеров“ за прв пат во град Ловеч ќе биде претставен проектот „Поврзување“ и изложбата „Слобода?!“ која е дел од него. Оваа групна изложба на 15 современи македонски и бугарски ликовни уметници претходно имаше...

Галерија „Проф. Теофан Сокеров“ - Ловеч
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31