КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложба "ВАРИЈАЦИИ" на Иво Пецов

На 18 април Културно-информативниот центар на Р.Македонија во Софија ја организираше изложбата "Варијации" од ликовниот уметник Иво Пецов.
Изложбата ја отвори директорот м-р Васко Шутаров и истата беше поддржана од Министерството за култура на Р.Македонија.

Иво Пецов е од Виница, Р.Македонија, а своето ликовно образование го стекнува најнапред во средното уметничко училиште "Лазар Личеноски" во Скопје, дипломира на Националната ликовна академија во Софија, магистрира графика и докторира на тема ѕидно сликарство. Има организирано бројни самостојни изложби во Македонија, Бугарија и Португалија. Изложбата "Варијации" е негово прво претставување во Културно-информатвниот Центар на Р.Македонија во Софија.

Изложба "ВАРИЈАЦИИ" на Иво Пецов (снимка)
Изложба "ВАРИЈАЦИИ" на Иво Пецов (снимка)
Изложба "ВАРИЈАЦИИ" на Иво Пецов (снимка)
Изложба "ВАРИЈАЦИИ" на Иво Пецов (снимка)
Изложба "ВАРИЈАЦИИ" на Иво Пецов (снимка)
Изложба "ВАРИЈАЦИИ" на Иво Пецов (снимка)
Изложба "ВАРИЈАЦИИ" на Иво Пецов (снимка)
Изложба "ВАРИЈАЦИИ" на Иво Пецов (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30