КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложбата "Охридски филиграни"од Мирјана Николоска

На 4 мај, пред бројна публика, претставници од дипломатскиот кор, културни работници и бројни познати јавни личности беше отворена изложбата "Охридски филиграни" од Мирјана Николоска.

Софиската публика покажа исклучителен интерес за ова старо занаетско мајсторство специфично за Македонија, претставено преку 35 ракотворби од авторката Мирјана Николоска од Охрид. Изложбата ја отвори директорот на КИЦ на Р. МАкедонија, Васко Шутаров.

Изложбата "Охридски филиграни"од Мирјана Николоска (фотографија)
Изложбата "Охридски филиграни"од Мирјана Николоска (фотографија)
Изложбата "Охридски филиграни"од Мирјана Николоска (фотографија)
Изложбата "Охридски филиграни"од Мирјана Николоска (фотографија)
Изложбата "Охридски филиграни"од Мирјана Николоска (фотографија)
Изложбата "Охридски филиграни"од Мирјана Николоска (фотографија)
Изложбата "Охридски филиграни"од Мирјана Николоска (фотографија)
Изложбата "Охридски филиграни"од Мирјана Николоска (фотографија)
Изложбата "Охридски филиграни"од Мирјана Николоска (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30