КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложбата „Поврзување“ во рамките на „Ноќ на музеите“ во Пловдив

На 18 мај, во рамките на манифестацијата Ноќ на Музеите во Пловдив, во познатата Балабанова куќа, беше отворена изложбата Поврзување. Овој ликовен проект се реализираше со помош на нашиот Културно-информативен Центар во Бугарија, а во него со преку 50 дела беа претставени ликовни уметници Мирјана Иванова, Марјан Ѕин, Перица Георгив-Пепси, Зоран Мишев, Иво Пецов, Иван Стоименов, Слободан Милошески, Горан Тричкоски и Павел Целкоски.

Изложбата која во Пловдив беше поставена до 31 мај, ја отворија директорот на КИЦ на Р. Македонија Васко Шутаров и зам. директорот на Општинскиот Институт Стар Пловдив, Светлозар Чичиков. По овој повод беше нагласена, веќе традиционално добрата и плодна соработка помеѓу двете институции, во пресрет на 2019 година, кога Пловдив станува Европска престолнина на културата.

Изложбата „Поврзување“ во рамките на „Ноќ на музеите“ во Пловдив (фотографија)
Изложбата „Поврзување“ во рамките на „Ноќ на музеите“ во Пловдив (фотографија)
Изложбата „Поврзување“ во рамките на „Ноќ на музеите“ во Пловдив (фотографија)
Изложбата „Поврзување“ во рамките на „Ноќ на музеите“ во Пловдив (фотографија)
Изложбата „Поврзување“ во рамките на „Ноќ на музеите“ во Пловдив (фотографија)
Изложбата „Поврзување“ во рамките на „Ноќ на музеите“ во Пловдив (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30