КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложбата „Предизвици и насоки“ во Бургас

На 9 јуни во Културен Центар „Морско казино“ во Бургас беше отворена изложбата „Предизвици и насоки“, составена од ликовни дела на 12 автори од Република Северна Македонија и Република Бугарија.

Изложбата беше отворена од директорот на КИЦ на РСМ во Софија, д-р Сашко Насев, во присуство на дел од уметниците - учесници и ќе остане отворена за посетители во сала „Георги Баев“ до 30 јуни 2021.

Настани

9 Jun 2021 - 17:00
Изложбата „Предизвици и насоки“ во Бургас од 9 јуни (банер)

На 9-ти јуни од 17 до 19 часот, во Културен Центар „Морско казино“ – Бургас, ќе се одржи отворањето на изложбата „Предизвици и насоки“, која е дел од проектот „Поврзување“ на КИЦ на РСМ за 2021 година.

Изложбата содржи уметнички дела селектирани специјално од дванаесетте современи автори – учесници, кои ги...

Сала „Георги Баев“, КЦ „Морско Казино“, Бургас
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30