КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложбата „Слобода?!“ на 15 ликовни уметници во Уметничката галерија „Илија Бешков“ во Плевен

На 26 јули во Уметничката галерија „Илија Бешков“ во Плевен се одржа третото и последно претставување на изложбата „Слобода?!“, составена од дела на 15 ликовни уметници од Северна Македонија и Бугарија. Претходно оваа изложба можеше да се види во Созопол и Ловеч.

Директорката на Уметничката галерија во Плевен, г-ѓа Цвета Кацарова се обрати со добредојде за присутните гости, како и за оние кои ќе имаат можност да ја посетат до 12 август 2022 година.

Кураторот на изложбата, д-р Иво Пецов се обрати кон присутните со поздрав од директорот на КИЦ на РСМ во Софија, д-р Сашко Насев, по што ја информира публиката за изложбата и проектот.

Свое обраќање имаше и уметникот, учесник во проектот Марјан Ѕингаров.

Настани

26 Jul 2022 - 18:00

Третото и последно претставување на групната изложба „Слобода?!“ ќе се одржи на 26 јули (вторник) на отворањето со почеток од 18:00 часот во Уметничката галерија „Илија Бешков“ -  Плевен (бул. „Скобелев“ 1). Оваа патувачка изложба до сега ги посети градовите...

Уметничката галерија „Илија Бешков“, бул. „Скобелев“ 1, Плевен
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30