КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

ЈОУ Дом на култура "Иван Мазов-Климе" - Кавадарци, проект: Ликовна изложба на Владимир Темков

Во организација на Културно-информативниот центар на Р. Македонија и ЈОУ Дом на култура "Иван Мазов-Климе" - Кавадарци, на 12 март во 18:00 часот, во просториите на КИЦ беше отворена изложбата на современиот македонски сликар Владимир Темков. Изложбата ја отвори професорот на Нов бугарски универзитет Васил Влев.

Владимир Темков е роден 1959 год. во Кавадарци. Завршил Педагошка академија и Факултет за ликовна уметност, отсек графика. Член е на ДЛУМ од 2001 год. 
Автор е на над дваесет самостојни изложби во Р. Македонија и странство, учесник е на десет групни изложби, учесник и организатор е на повеќе меѓународни ликовни колонии, меѓу кои од 1996 год. меѓународна ликовна колонија во Кавадарци.
Владимир Темков за своето богато творештво е наградуван со награди за графика, награда на градот Кавадарци.

ЈОУ Дом на култура "Иван Мазов-Климе" - Кавадарци, проект: Ликовна изложба на Владимир Темков (фотографија)
ЈОУ Дом на култура "Иван Мазов-Климе" - Кавадарци, проект: Ликовна изложба на Владимир Темков (фотографија)
ЈОУ Дом на култура "Иван Мазов-Климе" - Кавадарци, проект: Ликовна изложба на Владимир Темков (фотографија)
ЈОУ Дом на култура "Иван Мазов-Климе" - Кавадарци, проект: Ликовна изложба на Владимир Темков (фотографија)
ЈОУ Дом на култура "Иван Мазов-Климе" - Кавадарци, проект: Ликовна изложба на Владимир Темков (фотографија)
ЈОУ Дом на култура "Иван Мазов-Климе" - Кавадарци, проект: Ликовна изложба на Владимир Темков (фотографија)
ЈОУ Дом на култура "Иван Мазов-Климе" - Кавадарци, проект: Ликовна изложба на Владимир Темков (фотографија)
ЈОУ Дом на култура "Иван Мазов-Климе" - Кавадарци, проект: Ликовна изложба на Владимир Темков (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31