КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Камерен ансамбл "Консонанс“ проект: концерт на ансамблот Камерна сала "Бугарија" – Софија

Во организација на Културно-информативниот центар на Р. Македонија, во рамките на меѓународната соработка на Министерството за култура на Р.Македонија на 16 март се одржа концерт на македонскиот дувачки ансамбл "Консонанс", во Камерна сала "Бугарија", при Софиската филхармонија. На програмата беа дела од Ф.Фаркаш, Б. Барток, А.Рубцов, А.Феранте и од Љубомир Бранџолица.

Ансамблот "Консонанс" е формиран 2007 година и е една од ретките камерни формации од ваков вид во Р. Македонија, досега настапувале на неколку фестивали, одржале неколку концерти во земјата и странство. Во неговиот состав се: кларинетистите Здравко Ангелов, Игор Бакревски и Петар Христов, бас-кларинетистот Сашко Темелковски и на англиски рог Маја Чаначевиќ, директорката на Македонската филхармонија.

 

Камерен ансамбл "Консонанс“  проект: концерт на ансамблот Камерна сала "Бугарија" – Софија (фотографија)
Камерен ансамбл "Консонанс“  проект: концерт на ансамблот Камерна сала "Бугарија" – Софија (фотографија)
Камерен ансамбл "Консонанс“  проект: концерт на ансамблот Камерна сала "Бугарија" – Софија (фотографија)
Камерен ансамбл "Консонанс“  проект: концерт на ансамблот Камерна сала "Бугарија" – Софија (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31