КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Камерниот концерт "Славјанска беседа"

На 17 јуни, во рамките на 12 Меѓународен фестивал на уметностите "Борис Христов" беше одржан камерниот концерт "Славјанска беседа" на македонската оперска певица (сопран) Гонца БогоромоваКраповски и бугарскиот пијанист Милан Станев. На програмата на концертот беа композиции на С. Рахмањинов и П. И. Чајковски.

Концертот беше организиран во соработка на Културно-информативниот Центар на Р. МАкедонија во Софија и Музичкиот Центар "Борис Христов", во рамките на циклусот музички концерти насловени како "СкопјеСофија".

Камерниот концерт "Славјанска беседа" (снимка)
Камерниот концерт "Славјанска беседа" (снимка)
Камерниот концерт "Славјанска беседа" (снимка)
Камерниот концерт "Славјанска беседа" (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30