КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Камерно трио: проф. м-р Михаило Куфојанакис- виолина, Момчило Куфојанакис- виолина и Тодор Светиев- пијано, проект: Концертна изведба на дела од солистичко камерната литература - вечер со Ј.С. Бах

Во организација на Културно-информативниот центар на Р. Македонија во Софија, на 10 јули во 19:00 часот, во престижната Камерна сала-Бугарија, се одржа Бахова вечер во исполнение на афирмираните македонски музичари: проф.м-р Михаило Куфојанакис- виолина, Момчило Куфојанакис- виолина и Тодор Светиев- пијано.

Концертот претставуваше можност за достојно презентирање на културните дострели на Р. Македонија од областа на репродуктивната уметност со афирмирани солисти, искусни педагози и млад талентиран виолинист.

Камерно трио: проф.м-р Михаило Куфојанакис- виолина, Момчило Куфојанакис- виолина и Тодор Светиев- пијано, проект: Концертна изведба на дела од солистичко камерната литература - вечер со Ј.С. Бах (фотографија)
Камерно трио: проф.м-р Михаило Куфојанакис- виолина, Момчило Куфојанакис- виолина и Тодор Светиев- пијано, проект: Концертна изведба на дела од солистичко камерната литература - вечер со Ј.С. Бах (фотографија)
Камерно трио: проф.м-р Михаило Куфојанакис- виолина, Момчило Куфојанакис- виолина и Тодор Светиев- пијано, проект: Концертна изведба на дела од солистичко камерната литература - вечер со Ј.С. Бах (фотографија)
Камерно трио: проф.м-р Михаило Куфојанакис- виолина, Момчило Куфојанакис- виолина и Тодор Светиев- пијано, проект: Концертна изведба на дела од солистичко камерната литература - вечер со Ј.С. Бах (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30