КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Концерт „2+1“ на Стојан Димов, Нинослав Димов и Маја Поповиќ Караиванова во КИЦ на РСМ во Софија

На 6 јуни 2023 во КИЦ на Република Северна Македонија во Софија се одржа концертот „2+1“ на македонските музичари Стојан Димов, Нинослав Димов и Маја Поповиќ Караиванова. Пред концертот присутните ги поздрави директорот на КИЦ во Софија д-р Сашко Насев и амбасадорката на нашата земја Н.Е. Агнеза Руси Поповска, по што следеше шареноликата програма, со енергични и виртуозни изведби во совршен синхрон меѓу изведувачите.

Програмата беше составена од дела на Пит Свертс, Антонино Паскуљи, Бела Ковач, Феликс Менделсон, Педро Итуралде.

Публиката не остана рамнодушна на виртуозноста на македонските професори, ги врати на бис и го искажа својот восхит од музичката програма и професионалната изведба.

Концертот заврши во позитивна атмосфера со споделени надежи за идни музички средби.

Настани

6 Jun 2023 - 18:00

На 6 јуни 2023 со почеток од 18:00 часот, во галеријата на КИЦ на Република Северна Македонија во Софија, ќе се одржи концертот „2+1“ на музичкото трио составено од  Стојан Димов (кларинет/саксофон), Нинослав Димов (саксофон) и Маја Поповиќ Караиванова (пијано). Овој музички состав...

КИЦ на РСМ во Софија, ул. „Обориште“ 7
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30