КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Концерт „Есенски ноти“ на Трио Аура во КИЦ на РСМ во Софија

На 28 октомври 2019 година во КИЦ концерт одржа трио „Аура“ со голем успех и пред полниот салон на КИЦ. Скопските професори од ФМУ – Ана Гацева, Страшо Темков и Марјан Милошевски изведоа дела од Н. Димушевски, А. Пиацола и други.

Концерт „Есенски ноти“ на Трио Аура во КИЦ на РСМ во Софија (фотографија)
Концерт „Есенски ноти“ на Трио Аура во КИЦ на РСМ во Софија (фотографија)
Концерт „Есенски ноти“ на Трио Аура во КИЦ на РСМ во Софија (фотографија)
Концерт „Есенски ноти“ на Трио Аура во КИЦ на РСМ во Софија (фотографија)
Концерт „Есенски ноти“ на Трио Аура во КИЦ на РСМ во Софија (фотографија)
Концерт „Есенски ноти“ на Трио Аура во КИЦ на РСМ во Софија (фотографија)
Концерт „Есенски ноти“ на Трио Аура во КИЦ на РСМ во Софија (фотографија)
Концерт „Есенски ноти“ на Трио Аура во КИЦ на РСМ во Софија (фотографија)
Концерт „Есенски ноти“ на Трио Аура во КИЦ на РСМ во Софија (фотографија)

Настани

28 Oct 2019 - 18:30
Концерт „Есенски ноти“ на Трио Аура во КИЦ на РСМ во Софија (банер)

Триото АУРА го сочинуваат тројца истакнати македонски музички уметници: флејтистот Страшо Темков, пијанистката Ана Гацева и фаготистот Марјан Милошевски. Темков, Гацева и Милошевски работат како професори на Факултетот за музичка уметност во Скопје. Имаат реализирано многубројни рецитали како...

КИЦ на РСМ во Софија, ул. „Обориште“ 7
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30