КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Концерт на „Балкан брас квинтет“, Стојанче Косовски - труба, Гоце Цоневски - труба, Александар Гошев - хорна, Јавор Костов - тромбон, Бајо Стаев - туба

На 27-ми Април, 2018 година, во Софија настапи „Балкан брас квинтет“ во просториите на Културно-информативниот центар на Република Македонија. Квинтетот е составен од академски музичари од Македонија (Стојанче Косовски, труба, Гоце Цоневски, труба и Александар Гошев, хорна) и Бугарија (Јавор Костов, тромбон и Бајо Стаев, туба). Концертот го отвори и ги поздрави присутните, директорот на КИЦ на РМ во Софија, д-р Сашко Насев.

Според присутните познавачи концертот бил вистинско мајсторство на овие инструменталисти кои на програмата имаа композиции од Хендел, Џамбазов, Зографски, Бернстајн, Гершвин, Жорж Бизе и други.

Концерт на „Балкан брас квинтет“, Стојанче Косовски - труба, Гоце Цоневски - труба, Александар Гошев - хорна, Јавор Костов - тромбон, Бајо Стаев - туба (фотографија)
Концерт на „Балкан брас квинтет“, Стојанче Косовски - труба, Гоце Цоневски - труба, Александар Гошев - хорна, Јавор Костов - тромбон, Бајо Стаев - туба (фотографија)
Концерт на „Балкан брас квинтет“, Стојанче Косовски - труба, Гоце Цоневски - труба, Александар Гошев - хорна, Јавор Костов - тромбон, Бајо Стаев - туба (фотографија)
Концерт на „Балкан брас квинтет“, Стојанче Косовски - труба, Гоце Цоневски - труба, Александар Гошев - хорна, Јавор Костов - тромбон, Бајо Стаев - туба (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30