КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Концерт на "Дуо Кировски"

Пред полн салон на Музичкиот центар "Борис Христов" во Софија на 31 Октомври концерт одржа нашето познато музичко "Дуо Кировски" - Маја ШутевскаКировска на пијано и Љубиша Кировски на виолина и виола.

Пред публиката во Софија тие се претставија со пет пиеси за пијано и виола од балетот "Ромео и Јулија" од Прокофјев, "Сонатата за виолина и пијано" од Корилјано и две дела специјално напишани за нив Dancing with my shadow од Илиевска-Бете (по повод 20 годишнината од постоењето на Дуото) и "Вечера немаме" од Бужаровски.

Дуо Кировски постои на македонската музичка сцена повеќе од 20 години, репрезенти се на македонската музичка сцена и на многу сцени ширум светот, добитници на бројни награди и признанија, меѓу кои и наградата"Виртуози" во 2013 година. Концертот на "Дуо Кировски" во Софија го организираше Културно-информативниот центар на Република Македонија во Софија со поддршка на македонското Министерство за култура.

Концерт на "Дуо Кировски" (снимка)
Концерт на "Дуо Кировски" (снимка)
Концерт на "Дуо Кировски" (снимка)
Концерт на "Дуо Кировски" (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31