КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Концерт на Дуо Стефановски

Во организација на Културно-Информативниот Центар на Р.Македонија, со поддршка на Министерството за култура на Р.Македонија. на 17 октомври во 18:30 часот во просториите на Културно-информативниот Центар на Р.Македонија во Софија, со свој музички рецитал се претставија Емилија Ристевска Стефановска-флејта и Александар Стефановски-флејта. На програмата беа исполнети дела на Ј.С.Бах, Ф.Бах, Џ.Росини и Ф.Менделсон.

Изображение на поканата

уо Стефановски за прв пат настапуваат со свој концерт во главниот град на Р.Бугарија. Имаат остварено бројни успешни гостувања во Франција, Италија, Германија, САД, Турција, Норвешка, учесници се на најзначајните македонски музички фестивали, добитници на значајни домашни и меѓународни награди.
Дуо Стефановски пред публиката во Софија ги претстави Директорот на Културно-информативниот Центар на Р.Македонија во Р.Бугарија,г-н Васко Шутаров.

Концерт на Дуо Стефановски (снимка)
Концерт на Дуо Стефановски (снимка)
Концерт на Дуо Стефановски (снимка)
Концерт на Дуо Стефановски (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31