КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Концерт на дуото Кларинети "Ѓьоревски-Бакревски"

На 28 февруари 2014 год. во 18,30 часот, во Културно-информативниот Центар на Р.Македонија во Софија свој концерт имаше Дуото Кларинети "Ѓоревски-Бакревски". Оваа ретка музичка формација на македонските подиуми е составена од нашите двајца познати кларинетисти Ристо Ѓоревски и Игор Бакревски и е плод на нивната долгогодишна соработка и во нивната матична куќа, Македонската опера и балет и преку соработката во други камерни формации и ансамбли. Музичкиот репертоар за два кларинети е вистинска реткост, а Ѓоревски и Бакревски токму во тоа пронаоѓаат провокација за музичко истражување.

На концертот во Софија, дуото се претстави со дела од Б.Крусел, Ф.Пуланж, Ж.Лефевр, Џ.Росини и Д.Имери, а на барање на публиката и со "Пелистерското оро" и "Пајдушкото оро".

Концерт на дуото Кларинети "Ѓьоревски-Бакревски" (снимка)
Концерт на дуото Кларинети "Ѓьоревски-Бакревски" (снимка)
Концерт на дуото Кларинети "Ѓьоревски-Бакревски" (снимка)
Концерт на дуото Кларинети "Ѓьоревски-Бакревски" (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30