КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Концерт на „Камерно дуо“ во состав Арјана Куриу Груби (пијано) и Блерим Груби (виола)

На 9 октомври 2018 година, во просториите на Културно-информативниот центар на РМ  во Софија се одржа  камерен концерт на виола и пијано со Блерим Груби (виола) и Арјана Куриу Груби (пијано).

Во присуство на амбасадори и дипломати од Македонија, Албанија, Бугарија и Косово, како и многу колеги од музичката класична сцена, г-дин и г-ѓа Груби имаа многу добар настап поздравен со бројни аплаузи и бис на крајот.

Концертот го најави и гостите ги поздрави директорот на КИЦ, д-р Сашко Насев, а г-дин и г-ѓа Груби за пробирливата софиска публика изведоа дела од Рудолф Марош, Тонин Харапи, Рамадан Соколи, Тиш Даија, Томислав Зографски и други композитори. Програмата на уметниците беше поздравена со аплаузи, а особено мајсторството на Блерим Груби во соло точките изведени само на виола.

Концерт на „Камерно дуо“ во состав Арјана Куриу Груби (пијано) и Блерим Груби (виола) (фотографија)
Концерт на „Камерно дуо“ во состав Арјана Куриу Груби (пијано) и Блерим Груби (виола) (фотографија)
Концерт на „Камерно дуо“ во состав Арјана Куриу Груби (пијано) и Блерим Груби (виола) (фотографија)
Концерт на „Камерно дуо“ во состав Арјана Куриу Груби (пијано) и Блерим Груби (виола) (фотографија)

Настани

9 Oct 2018 - 18:30
Концерт на „Камерно дуо“ во состав Арјана Куриу Груби на пијано и Блерим Груби на виола (фотографија)

Концертот на „Камерно дуо“, составено од музичарите Арјана Куриу Груби (пијано) и Блерим Груби (виола), ќе се одржи во КИЦ на РМ во Софија на 9 октомври 2018 од 18:30 часот.

Во програмата на концертот се предвидени композициите на Рудолф Марош, Тонин Харапи, Рамадан Сокољи, Умер Скендери, Десар Суљејмани, Тиш...

ул. „Обориште“ 7, Софија
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30