КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Концерт на класична гитара на Македонка Ичева

На 13 февруари, во просториите на Културно-информативниот Центар на Р.Македонија во Софија, со свој целовечерен концерт на класична гитара се претстави Македонка Ичева. На програмата беа изведени дела од Бах и Пјацола, како и неколку евергрин мелодии и одбрани традиционални македонски песни.

Македонка Ичева е апсолвент на Музичката Академија - отсек гитара, во Скопје, кантавтор и автор на неколку збирки поезија. Добитник на награда на Фестивалот на авторски песни, што во 2012 година беше организиран во "Н.Хајтов", Софија.

Мини-концерт на класична гитара на Македонка Ичева (снимка)
Мини-концерт на класична гитара на Македонка Ичева (снимка)
Мини-концерт на класична гитара на Македонка Ичева (снимка)
Мини-концерт на класична гитара на Македонка Ичева (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30