КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Концерт на Македонски брас квартет во КИЦ на РСМ во Софија

На 13 октомври 2022 во КИЦ на РСМ во Софија се одржа концерт на Македонскиот брас квартет во состав: Стојанче Косовски – труба, Александар Златески – труба, Горан Јанев – хорна, Владан Дробицки – тромбон. На концертот присуствуваа гости од софискиот културен, музички и дипломатски живот, како и пријатели на КИЦ на РСМ во Софија.

По најавата од директорот на КИЦ д-р Сашко Насев, за прв пат Н.Е Агнеза Руси Поповска, амбасадор на Северна Македонија во Бугарија, се обрати пред присутните, посакувајќи им добредојде на концертот и изразувајќи надеж за уште многу плодна работа на КИЦ на РСМ во Софија.

На крајот од вечерта музичарите од Македонскиот брас квартет беа наградени со бурен аплауз од публиката, по што следеше бис.

Настани

13 Oct 2022 - 19:00

Во КИЦ на Република Северна Македонија во Софија на 13 октомври 2022 (четврток), со почеток од 19:00 часот, ќе се одржи концерт на Македонскиот брас квартет. Музичката формација во состав: Стојанче Косовски – труба, Александар Златески – труба, Горан Јанев – хорна, Владан Дробицки – тромбон ќе...

КИЦ на РСМ во Софија, ул. „Обориште“ 7
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31