КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Концерт на Македонски брас квинтет во КИЦ на РСМ во Софија

На 20 Септември 2022 година, во галерија на КИЦ настапи Македонски Брас Квинтет пред бројна софиска публика, музичари и дипломати. Во полниот салон на КИЦ и во убава атмосфера македонските дувачи од Операта и Филхармонијата изведоа дела од светската класика и беа повикани на бис. Во нивна чест беше послужено чаша македонско вино, а настанот имаше одличен медиумски прием во водечките бугарски сајтови.

 

Настани

20 Sep 2022 - 19:00

На 20 септември (вторник) 2022 со почеток од 19:00 часот во галеријата на КИЦ на Република Северна Македонија во Софија ќе се одржи концертот „Македонски Брас Квинтет во Софија“ на кој ќе настапат: Драган Младеноски – труба, Александар Златески – труба, Антонио Костевски – хорна,  Димче...

КИЦ на РСМ во Софија, ул. „Обориште“ 7
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30