КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Концерт на Македонскиот брас квартет во КИЦ во Софија

На 10 Април 2019 година во просториите на КИЦ на РСМ во Софија, се одржа концерт на „Македонски брас квартет“ од Скопје. Како дел од програмата подржана од МК на РСМ, на концертот зедоа учество музичарите  Стојанче Косовски на труба, Александар Златески на труба, Горан Јанев на хорна и Владан Дробицки на тромбон. Тие изведоа дела од Моцарт, Верди, Равел, Римски-Корсаков, Скот Џоплин и други.

Во извонредна атмосфера и полн салон на галеријата на КИЦ, со голем број музичари, професори, новинари, амбасадори, претставници на бугарските министерства за надворешни работи и култура и пријатели на КИЦ, овој настан беше оценет како многу успешен.

Концерт на Македонскиот брас квартет во КИЦ во Софија (фотографија)
Концерт на Македонскиот брас квартет во КИЦ во Софија (фотографија)
Концерт на Македонскиот брас квартет во КИЦ во Софија (фотографија)
Концерт на Македонскиот брас квартет во КИЦ во Софија (фотографија)
Концерт на Македонскиот брас квартет во КИЦ во Софија (фотографија)
Концерт на Македонскиот брас квартет во КИЦ во Софија (фотографија)

Настани

10 Apr 2019 - 18:30
Концерт на Македонскиот брас квартет во КИЦ во Софија (банер)

Македонскиот брас квартет ќе настапи во КИЦ на РСМ во Софија на 10 Април (среда) со почеток од 18:30 часот. Квартетот, составен од музичарите Стојанче Косовски (труба), Александар Златески (труба), Горан Јанев (хорна) и Владан Дробицки (тромбон), ќе изведе дела од Џеремаја Кларк, Георг Фридрих Хендл, Хенри Персел,...

ул. „Обориште“ 7, Софија
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30