КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Концерт на Нинослав Димов - саксафон и Маја Поповиќ Караиванова - пијано

На 30-ти Април (понеделник), 2018 година, во просториите на музеј „Борис Христов“ настапија македонските музичари Нинослав Димов на саксафон и Маја Поповиќ Караиванова на пијано. Тие изведоа дела од Зографски, Бужаровски, Санкан и Роберт Шуман.Публиката ја поздрави директорот на Културно-инфрмативниот центар на Република Македонија во Софија, д-р Сашко Насев. Ова беше третиот концерт во низа од програмите на конкурсот на Министерството за култура на РМ и вонреден успех на современите македонски исполнители на класична музика.

Концерт на Нинослав Димов - саксафон и Маја Поповиќ Караиванова - пијано (фотографија)
Концерт на Нинослав Димов - саксафон и Маја Поповиќ Караиванова - пијано (фотографија)
Концерт на Нинослав Димов - саксафон и Маја Поповиќ Караиванова - пијано (фотографија)
Концерт на Нинослав Димов - саксафон и Маја Поповиќ Караиванова - пијано (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31