КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Концерт на Симон Трпчески

Македонскиот пијанист од светски глас Симон Трпчески, на 7 февруари настапи во концертната сала "Бугарија" во Софија, со изведба на Концертот за пијано и оркестар број 1 од П.И.Чајковски, како солист на Оркестарот на Бугарското национално радио, под диригентската палка на маестро Емил Табаков.

Својот прв настап во Софија, Симон Трпчески го реализира со бравурозна интерпретација и долги аплаузи во преполната сала Бугарија.

Концертот беше директно пренесуван од Бугарското национално радио и снимен од Бугарската национална телевизија.

Концерт на Симон Трпчески (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30