КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Концерт на „Western Balkans Band BG“ вo Антички театaр, Пловдив

Антички театaр, Пловдив
1 Jun 2019 - 20:00
Концерт на „Western Balkans Band BG“ вo Антички театaр, Пловдив (банер)

„Western Balkans Band BG“ ги обединува музичарите од Западен Балкан. Нивната фасцинантна музика ги претставува заедничките корени на историјата и звукот на балканската музика, со неспоредлив ритам и спонтаност.

WESTERN BALKANS BAND BG НА АНТИЧКИ ТЕАТАР

Кога: 1 јуни 2019 год., 20:00 часот

Каде: Антички театар Пловдив

WESTERN BALKANS BAND BG со учеството на:

Теодосиј Спасов - кавал, вокал (Бугарија);
Влатко Стефановски - вокал, гитара (Македонија);
Васил Хаџиманов - клавијатура (Србија);
Јелена Јововиќ - вокал (Црна гора);
Амар Чешљар - тапани (Босна и Херцеговина);
Дритан Хекурани - бас гитара (Албанија).

БИЛЕТИ :  https://www.eventim.bg/bg/bileti/western-balkans-band-bg-plovdiv-ancient-theatre-516777/event.html?ca=17&fbclid=IwAR2VAGhKMRZXEcLHAwUl3-g43VHCB-7m9TA2iP6k_g4yawktlt5xDMToWOM

Настанот на фејсбук:  https://www.facebook.com/events/396506090906126/

За време на концертот, Античкиот театар Пловдив ќе биде достапен за лица со посебни потреби, со претходно барање на +359 87 80 222 55.

Вратите се отвораат во 19:30 часот

Билетите за концертот се со цени од 15 до 30 лева. При купувањето на повеќе од четири билети има попуст од 10% за група.

Настанот кон Фондација Пловдив:  https://plovdiv2019.eu/bg/events/1233-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%86%D0%B5%D1%80%D1%82-%D0%BD%D0%B0-western-balkans-band-bg-1-%D1%8E%D0%BD%D0%B8-2019-%D0%B3

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30