КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Концерт „Романтична поезија и музика“ во КИЦ на РМ во Софија

Камерниот концерт „Романтична  поезија и музика“, по повод 147 години од раѓањето на Гоце Делчев, се одржа во КИЦ на РМ во Софија на 4 февруари (понеделник) 2019 година.

На концертот зедоа учество Сузане Браунштефер, Ѓорги Георгиев-Антика, Георгиос Филаделфевс и Десислава Тодорова, со изведби на дела од Верди, Штраус, Бизе, Пејо Јаворов, Петре М. Андреевски, Офенбах. Во галеријата на КИЦ, по повод настанот, беше поставена изложба на сликарски дела од ликовните уметници Марјан Ѕин и Иво Пецов.

На настанот присуствуваа премиерите на Р. Македонија и Р. Бугарија – Зоран Заев и Бојко Борисов, како и министрите за култура на двете земји – Асаф Адеми и Боил Банов. Концертот беше проследен од многубројна публика и во пријателска атмосфера.

Одбележувањето на 147 годишнината од раѓањето на Гоце Делчев со концерт е плод на соработка меѓу КИЦ на РМ во Софија и Меѓународната фондација за соработка и културен натпревар Гоце Делчев

 Концерт „Романтична поезија и музика“ во КИЦ на РМ во Софија (фотографија)
 Концерт „Романтична поезија и музика“ во КИЦ на РМ во Софија (фотографија)
 Концерт „Романтична поезија и музика“ во КИЦ на РМ во Софија (фотографија)
 Концерт „Романтична поезија и музика“ во КИЦ на РМ во Софија (фотографија)
 Концерт „Романтична поезија и музика“ во КИЦ на РМ во Софија (фотографија)
 Концерт „Романтична поезија и музика“ во КИЦ на РМ во Софија (фотографија)
 Концерт „Романтична поезија и музика“ во КИЦ на РМ во Софија (фотографија)
 Концерт „Романтична поезија и музика“ во КИЦ на РМ во Софија (фотографија)
 Концерт „Романтична поезија и музика“ во КИЦ на РМ во Софија (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30