КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Концерт „Вечер на соло песни на Томислав Зографски“, Хеленe Ангеловска - мецосопран и Дарко Мариновски - пијано

На 26-ти Април, во Музејот на „Борис Христов“ во Софија, се одржа концерт посветен на творештвото на соло песни од Томислав Зографски. Настапија Хеленe Ангеловска (мецосопран) и Дарко Мариновски (пијано). Присутните ги поздрави во име на КИЦ на РМ  д-р Сашко Насев, а во име на музејот „Борис Христов“ директорката Елена Драгостинова. Во публиката беа музичари, артисти, колеги и пријатели на КИЦ на РМ во Софија.

Концерт „Вечер на соло песни на Томислав Зографски“, Хеленe Ангеловска - мецосопран и Дарко Мариновски - пијано (фотографија)
Концерт „Вечер на соло песни на Томислав Зографски“, Хеленe Ангеловска - мецосопран и Дарко Мариновски - пијано (фотографија)
Концерт „Вечер на соло песни на Томислав Зографски“, Хеленe Ангеловска - мецосопран и Дарко Мариновски - пијано (фотографија)
Концерт „Вечер на соло песни на Томислав Зографски“, Хеленe Ангеловска - мецосопран и Дарко Мариновски - пијано (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30