КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

"Конекция 2" на Европската Ноќ на музеите

На Европската Ноќ на музеите што се одржа во Пловдив на 16 мај, долги редици од посетители до долго во ноќта, присуствуваа на првото претставување на групна изложба на македонските уметници од концепцијата "Конекција 2". На покана на општинската установа "Стар Пловдив" во галеријата на познатата Балабанова куќа, свои дела изложија нашите уметници МАрјан Ѕин, Иво ПЕцов, Зоран Мише, Слободан Милошески, Горан Тричкоски, Павел Целкоски, Адриана Јованоска, Иван Стоименов, Ице Огненовски, Јорданчо Ристовски и Јовица Миленов.

Изложбата ја отворија Васко Шутаров и Амелија Гешева во име на домаќинот, а свои обраќања имаа и првите луѓе на организацијата "Пловдив-Европски град на културата 2019 г."

"Конекция 2" на Европската Ноќ на музеите (снимка)
"Конекция 2" на Европската Ноќ на музеите (снимка)
"Конекция 2" на Европската Ноќ на музеите (снимка)
"Конекция 2" на Европската Ноќ на музеите (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30