КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Кристина Светиева, проект: Концерт

Во организација на Културно-информативниот центар на Р. Македонија во Софија на 25 јуни во 19:00 часот, во Камерната сала "Бугарија"– Софија, се одржа концерт на македонската пијанистка Кристина Светиева. На програмата беа дела од Клод Дебиси, Јозеф Хајдн и Франц Лист.

Кристина Светиева е родена во Скопје 1985 год. Дипломира во 2006 год. на Факултетот за музичка уметност во Скопје во класата на проф. Тодор Светиев, а магистрира со "cum laude“ во 2008 год. под менторство на проф. Жени Захариева.
Успешно настапува на подиумите низ Македонија (“Скопско Лето”, “Охридско Лето”, “Денови на Македонска Музика”) и надвор од Македонија (Турција, Италија, Бугарија, Шведска, Холандија, Хрватска, Чешка, СР Југославија).
Носител е на повеќе високи државни и меѓународни награди и признанија на натпреварите во Италија, Бугарија, Чешка, ”Охридски Бисер”, Сан Даниеле, Русалка.

Под менторство на проф. Жени Захариева, Кристина ги следи докторските студии на ФМУ во Скопје и специјализацијата на "Scuola Cantorum “ во Париз.

Кристина Светиева, проект: Концерт (фотографија)
Кристина Светиева, проект: Концерт (фотографија)
Кристина Светиева, проект: Концерт (фотографија)
Кристина Светиева, проект: Концерт (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31