КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Ликовна изложба "Конекција

Во организација на Културно-Информативниот Центар на Р.Македонија на 2 јули, во 19:00 часот во галерискиот простор на КИЦ беше отворена ликовна изложба со наслов "Конекција". Во присуство на младите ликовни уметници, изложбата ја отвори директорот на КИЦ на Р.Македонија во Софија г-дин Васко Шутаров.

Изображение на поканата

На изложбата се претставени дела на пет млади ликовни автори од Р.Македонија, кои годинава магистрираа на НХА (Национална Уметничка Академија) во Софија. Зоран Мише, Павел Целкоски и Горан Тричковски се претставени со свои графики, Ненад Мичиќ со свои скулптури од керамика а Зоран Георгиев со неколку дела во масло на платно.
Изложбата посетителите можат да ја видат секој работен ден, во текот на месеците јули и август.

Ликовна изложба "Конекција (снимка)
Ликовна изложба "Конекција (снимка)
Ликовна изложба "Конекција (снимка)
Ликовна изложба "Конекција (снимка)
Ликовна изложба "Конекција (снимка)
Ликовна изложба "Конекција (снимка)
Ликовна изложба "Конекција (снимка)
Ликовна изложба "Конекција (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30