КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Ликовна изложба на "Конекција 2"

На 14 јули, во Пловдив беше отворена ликовна изложба, на кои изложуваа тринаесет македонски уметници, обединети во концепцијата "Конекција 2". Балабановата куќа, една од најпознатите музејско-галериски простори во Стар Пловдив, беше домаќин на настанот што беше во организација на Културно-информативниотЦентар на Р. Македонија во Софија. Пред голем број посетители, изложбата за отворена ја прогласија Валериј Ќорленски од Општинската фондација "Пловдив 2019" и Васко Шутаров, директор на македонскиот Центар во Софија. На изложбата беа присутни и Амбасадорот на Р. Македонија во Бугарија Марјан Ѓорчев и конзулот Ненад Младеновиќ.

Ликовна изложба на "Конекција 2" (снимка)
Ликовна изложба на "Конекција 2" (снимка)
Ликовна изложба на "Конекција 2" (снимка)
Ликовна изложба на "Конекција 2" (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31