КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Ликовна концепција "Како јас, а како Ти?"

Македонските ликовни уметници Гордана Хаџи Николова МАлашев и Кристина Битракова и бугарската сликарка Галина Николова, на 10 септември, пред преполна галерија во КИЦ на Р. МАкедонија во Софија, ја претставија својата заедничка ликовна концепција "Како јас, а како Ти?". Преку 50 дела работени во различни ликовно техники и во различни периоди од нивните ликовни опуси, предизвикаа голем интерес кај публиката во Софија, но и од многу други градови од Бугарија. Изложбата ја отвори директорот на КИЦ на Р. МАкедонија во Софија Васко Шутаров, а проектот беше поддржан од македонското Министерство за култура.

Гордана Хаџи Николова Малашев е скулптор од Гевгелија, Кристина Битракова е графичар од Скопје и Галина Николова е сликар од Велико Трново, Р. Бугарија.

Ликовна концепција "Како јас, а како Ти?" (снимка)
Ликовна концепција "Како јас, а како Ти?" (снимка)
Ликовна концепција "Како јас, а како Ти?" (снимка)
Ликовна концепција "Како јас, а како Ти?" (снимка)
Ликовна концепција "Како јас, а како Ти?" (снимка)
Ликовна концепција "Како јас, а како Ти?" (снимка)
Ликовна концепција "Како јас, а како Ти?" (снимка)
Ликовна концепција "Како јас, а како Ти?" (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31