КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Литературна ноќ во Софија

На 15 мај, во Софија и во десетина други градови во Р.Бугарија, беше организирана "Литературна ноќ", како дел од европскиот културен проект "Европска ноќ на литературата", на која Културно-информативниот Центар во арт-клубот Дада, се престави со фрагменти од стихозбирката "Митологија на сонот" од академик Влада Урошевиќ. Стихови интерпретираше актерот Иван Калошев со музичка поддршка на харфа со Сара Костадиновска и гитара со Ива Христовска.

Културно-информативниот Центар на Р.Македонија беше дел од организацијата на овој голем литературен настан, на кој свое учество имаа Чешкиот Центар, Полскиот Институт, Британаскиот Совет, Гете институтот и Амбасадата на Австрија во Софија, Рускиот културно-информативен Центар, Францускиот Институт и Европската комисија во Софија.

Литературна ноќ во Софија (снимка)
Литературна ноќ во Софија (снимка)
Литературна ноќ во Софија (снимка)
Литературна ноќ во Софија (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30