КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

МАЕСТРАЛЕН НАСТАП НА СИМОН ТРПЧЕСКИ ВО РУСЕ

Симон Трпчески на 61то издание на меѓународниот музички фестивал „Мартенски музикални дни“ во град Русе, на 11.03.2022 година,  заедно со диригентот Емил Табаков и Русенската филхармонија.

Во присуство на Претседателот на Бугарија Румен Радев, Претседателот на Собранието Никола Минчев и десетици други политички, уметнички, медиумски и дипломатски претставници, Симон Трпчески имаше бравурозен настап проследен со три биса и овации од публиката!

 

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31