КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

МАЕСТРАЛЕН НАСТАП НА „ВЛАТКО СТЕФАНОВСКИ ТРИО“ ВО СОФИЈА

На покана на Sofia Live Club на 26-ти Март оваа година настапи легендарниот гитарист Влатко Стефановски со своето трио, кое покрај него го сочинуваат и Иван Куќиќ на бас гитара и Јан Стефановски на тапани!

Во долгата и блескава кариера сме присуствувале на десетици концерти на маестро Стефановски, но саботниот настан во Софија може слободно да го наречеме маестрален и фантастичен. Во двочасовен супер рокенрол ги слушнавме песните на триото но и „Бистра вода“ и „Фанки џанки“, како и легендарната „Џипси меџик“ што беше со одушевување прифатено од прибирливата софиска публика, меѓу која имаше бројни дипломати, уметници, лекари, новинари...

Особено радува што младите Куќиќ и Јан Стефановски беа на ниво на Влатко демонстрирајќи страст и талент од светски маштаб!

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31