КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Македонската вечер со баритонот Ристе Велков, поетот Томе Велков и ликовниот уметник Марјан Ѕин

Во рамките на "Македонската вечер" што се одржа на 12 јуни во Музичкиот центар "Борис Христов" во Софија, аплаузи и бис добија нашиот познат баритон Ристо Велков и поетот Томе Велков. Во музичкиот дел од вечерта беа исполнети композиции од македонските автори Т. Прокопиев, Т. скаловски, Ж. Фирфов, традиционалната Т'рба, Т'рби Гевгелиска и неколку популарни неаполитански песни, а беа читани и стихови од стихозбирката "Чудно време" од авторот Томе Велков. Во ликовниот дел од вечерта беше претставена изложбата "Порти" од ликовниот уметник Марјан Ѕин. Настанот го отворија директорот на македонскиот КИЦ во Софија Васко Шутаров и директорката на Музичкиот центар, Елена Драгостинова.

Македонската вечер со баритонот Ристе Велков, поетот Томе Велков и ликовниот уметник Марјан Ѕин (фотографија)
Македонската вечер со баритонот Ристе Велков, поетот Томе Велков и ликовниот уметник Марјан Ѕин (фотографија)
Македонската вечер со баритонот Ристе Велков, поетот Томе Велков и ликовниот уметник Марјан Ѕин (фотографија)
Македонската вечер со баритонот Ристе Велков, поетот Томе Велков и ликовниот уметник Марјан Ѕин (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31