КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Македонскиот пијанист Дино Имери зема учество во концертот на Софиската филхармонија на 3 ноември 2022

Сала „Бугарија“, ул. „Георги Бенковски“ 1, Софија
3 Nov 2022 - 19:00

Како дел од Есенската сезона на Софиската филхармонија, на 3 ноември (четврток) 2022 во сала „Бугарија“ во Софија ќе се одржи концерт под диригентската палка на Љубомир Денев – син. Освен учеството на македонскиот пијанист Дино Имери како солист, на сцената ќе настапат и солистите перкусионисти Калина Владовска, Мартина Митева и Мирослав Димов.

Повеќе информации за настанот на веб линковите:

https://www.facebook.com/events/580310707048477

https://sofiaphilharmonic.com/sabitia/%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d0%b5%d0%b2-%d0%b1%d1%8a%d1%80%d0%bd%d1%81%d1%82%d0%b5%d0%b9%d0%bd/

Share

Настани

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31