КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Македонските џез формации Taxi Consilium и Kanton6 дел од Alarma Punk Jazz 2022 во Софија лајв клуб

На 12 јануари 2022 во софискиот Софија Лајв Клуб се одржа концертот на Taxi Consilium (РСМ), Kanton6 (РСМ) и Noise Linguistix (РБ).

Присутната публика имаше можност да ја проследи музичката вечер посветена на современата македонска џез музика.

Како домакини од бугарска страна се претстави дуото Noise Linguistix.

Настани

12 Jan 2022 - 20:00

На 12 јануари 2022 во Софија лајв клуб со концерт на современите џез формации Taxi Consilium (РСМ), Kanton6 (РСМ) и Noise Linguistix (РБ) ќе започне Alarma Punk Jazz.

Концертот е со фокус врз новата македонска џез сцена, со учество на фри џез квартетот Taxi Consilium (Филип Букршлиев – гитара, Андреа Мирческа...

Софија лајв клуб
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30