КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Меѓународен филмски фестивал - Денови на наследството

На 17 мај, во Американскиот Центар на Општинската библиотека во Софија, беше отворен Меѓународен фестивал на културното наследство, во партнерство на меѓународната фондација "Професор Петар Детев" и Амбасадата на Шпанија во Софија, Полскиот институт, Унгарскиот културен институт - Балаши, Италијанскиот институт, Институтот Адам Мицкијевич и Културно-информативниот Центар на Р.Македонија во Софија.

Во конкуренција од 40 филмови со тема од културното наследство, Фестивалот беше отворен со македонскиот филм на Елизабета Конеска "Мир за сите", со универзална порака за културниот и верски соживот.
Македонскиот филм пред публиката на фестивалот, го најави и претстави директорот на Културно-информативниот Центар на Р.Македонија во Софија, м-р Васко Шутаров.

Меѓународен филмски фестивал - Денови на наследството (снимка)
Меѓународен филмски фестивал - Денови на наследството (снимка)
Меѓународен филмски фестивал - Денови на наследството (снимка)
Меѓународен филмски фестивал - Денови на наследството (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31