КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Меѓународен симпозиум со наслов "Културата и одржливиот развој"

На 10 и 11 декември, во Софија беше одржан меѓународен симпозиум со наслов "Културата и одржливиот развој", како регионален проект за перспективите на соработка на полето на културата меѓу земјите од Југоисточна Европа и земјите од Црноморскиот регион. Министерството за култура на Р. Бугарија беше домаќин на симпозиумот, на кој свое учество имаа освен домаќинот и претставници од Хрватска, Србија, Босна и Херцеговина, Грција, Грузија, Молдова, Косово и нашата земја која ја претставуваа Васко Шутаров, директор на нашиот Културно-информативен Центар во Софија и Кристина Бицева, советник во Управата за заштита на културното наследство.

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30