КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Модните трендови и културата на живеењето од а ла франга до современата мода

На 17 април во Културно-информативниот Центар на Р. Македонија во Софија, пред преполн салон, се одржа модна ревија "Модните трендови и културата на живеењето од а ла франга до современата мода". Проектот чиј носител е НУ Музеј од Куманово ги проследува развојните линии на модното живеење од моделите од "а ла франга", од почетокот на 20 век до денес, а на ревијата беа претставени и креации на модниот дизајнер Александар Рашковиќ, инспирирани од староградската мода.

Настанот го отворија директорот на НУ Музеј Куманово и КИЦ на Р. Македонија во Софија, Анита Цветановска и Васко Шутаров.

Автор на проектот е кустосетнолог од НУ Музеј Куманово, Анита Ѓеорѓиоска а проектот е поддржан од нашето Министерство за култура.

Модните трендови и културата на живеењето од а ла франга до современата мода (снимка)
Модните трендови и културата на живеењето од а ла франга до современата мода (снимка)
Модните трендови и културата на живеењето од а ла франга до современата мода (снимка)
Модните трендови и културата на живеењето од а ла франга до современата мода (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31