КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Момчило Куфојанакис-виолина и Весна Ангеловска-пијано, проект: Концерт

Во организација на Културно-информативниот центар на Р. Македонија во Софија на 23 април во 19:00 часот во Камерната сала "Бугарија"– Софија, се одржа концерт на камерното дуо Весна Ангелова-пијано и Момчило Куфојанакис-виолина. На програмата на камерното дуо беа композиции од Бетовен, Тартини и Виенјавски.

Весна Ангелова е магистер по пијано на ФМУ, работи како професор по пијано и пијано соработник на инструменталниот отсек во ДМБУЦ "Илија Николовски-Луј"-Скопје. Има реализирано бројни соло рецитали и камерни концерти. Работи и како надворешен соработник на Македонската Филхармонија. Весна е добитник на први награди на државните натпревари по пијано во 1992, 1995 и 1998 год., како и специјална награда на меѓународниот натпревар по пијано во Нови Сад, Србија. 
Момчило Куфојанакис е роден 1988 год. во Скопје, сега е студент на втора година на ФМУ во Скопје. За талентот на Момчило говорат и бројните досега освоени награди на државните натпревари во Скопје 1999, 2001, 2002, 2004, како и меѓународните од кои и Прва награда на Меѓународниот натпревар за класична музика во Приштина -2006 год.

Момчило Куфојанакис-виолина и Весна Ангеловска-пијано, проект: Концерт (фотографија)
Момчило Куфојанакис-виолина и Весна Ангеловска-пијано, проект: Концерт (фотографија)
Момчило Куфојанакис-виолина и Весна Ангеловска-пијано, проект: Концерт (фотографија)
Момчило Куфојанакис-виолина и Весна Ангеловска-пијано, проект: Концерт (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30