КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Мултимедијален проект „Сеќавања“ на Фунда Ибрахим, Батухан Ибрахим и Беди Ибрахим во галеријата на КИЦ на Република Северна Македонија во Софија

На 4 Јули во КИЦ на РСМ во Софија се отвори изложбата „Сеќавања“ како мултимедијален проект на семејството Ибрахим. Беди Ибрахим - скулптор и сликар, Фунда Ибрахим – актерка и Батухан Ибрахим – режисер.

Изложбата ја отворија директорот на КИЦ, д-р Сашко Насев и амбасадорката на РСМ во РБ, Агнеза Руси – Поповска, а за ликовното значење говореше д-р Иво Пецов.

Авторите се заблагодарија за исклучително успешниот прием и пред бројната публика, составена од писатели, музичари, културни работници и пријатели на КИЦ-от, изразија надеж за продлабочување на соработката.

Настани

4 Jul 2023 - 18:30

На 4 јули 2023, од 18:30 часот, во галеријата на КИЦ на Република Северна Македонија ќе биде претставен мултимедијалниот проект „Сеќавања“ на Фунда Ибрахим, Батухан Ибрахим и Беди Ибрахим. Проектот содржи изложба на сликарски дела, уметнички инсталации и видеоарт од тројцата автори, активни во ликовната, филмската...

КИЦ на РСМ во Софија, ул. „Обориште“ 7
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30