КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Музеј на современа уметност – Скопје, проект: Изложба на слики од Владко Миладинов

Во организација на Културно-информативниот центар на Р. Македонија, во соработка со Музејот на современа уметност- Скопје и Националниот дворец на културата-Софија, на 17-ти ноември во 18:00 часот, во Артгалерија, Национален дворец на културата - Софија беше отворена изложба на слики од современиот сликар Влатко Миладинов. Изложбата ја отворија директорот на НДК-Софија, Христо Друмев и директорот на Музејот на современа уметност-Скопје, Елиза Шулевска.

Влатко Миладинов е роден во Скопје 1968 година. Дипломиран историчар на уметност и сликар по вокација кој зад себе има повеќе од 15 години сликарски потраги. Позади себе има две самостојни изложби во Националната Галерија на Р. Македонија објект Мала станица (мај, 2007), Национална Галерија на Р. Македонија објект Чифте амам (ноември, 2004). Постојано изложени негови дела се: Во фоајето на Македонска опера и балет и Универзитет "Св.Кирил и Методиј" Скопје, како и голем број на дела кои ги красат приватните колекции во Европа, Америка и Австралија.

Музеј на современа уметност – Скопје, проект: Изложба на слики од Владко Миладинов (фотографија)
Музеј на современа уметност – Скопје, проект: Изложба на слики од Владко Миладинов (фотографија)
Музеј на современа уметност – Скопје, проект: Изложба на слики од Владко Миладинов (фотографија)
Музеј на современа уметност – Скопје, проект: Изложба на слики од Владко Миладинов (фотографија)
Музеј на современа уметност – Скопје, проект: Изложба на слики од Владко Миладинов (фотографија)
Музеј на современа уметност – Скопје, проект: Изложба на слики од Владко Миладинов (фотографија)
Музеј на современа уметност – Скопје, проект: Изложба на слики од Владко Миладинов (фотографија)
Музеј на современа уметност – Скопје, проект: Изложба на слики од Владко Миладинов (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31